NOT KNOWN FACTUAL STATEMENTS ABOUT KUZU GöBEğI MANTAR TOHUMU

Not known Factual Statements About kuzu göbeği mantar tohumu

Not known Factual Statements About kuzu göbeği mantar tohumu

Blog Article

İlk etapta yaklaşık bin metre kare bir alan üzerine bu tesisi kurmak istesem bana maliyeti ne olur bu konuda bana gardenımcı olursanız sevinirim saygilar

Merhaba size aklımıza takılan soruları sorabilme şansımız varmı? Bilgileriniz çok değerli tşk

İstiridye mantarının toplanması ve bekletilmesi sırasında ağırlığının azalması ve sonunda satılamaz hale gelmesi, üreticiyi zorlayan ancak mantar toptancılarının elini güçlendiren bir durumdur.

Çin tıbbında şifa kaynağı bitkiler arasında yer alan ve uzun yıllar bağırsak ile mide hastalıklarını tedavi amaçlı olarak kullanılan kuzugöbeği mantarı ülkemizde de yetiştirilmektedir.

Mantarlar doprakta yetişmezler diğer bitkiler gibi fotosentez yapamazla bundan dolayı bitkilere yapışık olarak doğada ağaç diplerinde yetişirler. İhtiyaçları olan besini…

Uygun şartlar sağlandığında serada ve evde de her mevsim yetiştirilebilir. İstiridye mantarını alırken güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir.

Kanser ile ilgili kesinleşmiş bir faydası olmasa da bazı araştırmalar kanser önleme adına etkili olabileceği fikrini ortaya atmaktadır.

Hatta siz mantar ekseniz bile bir kaç yıl boyunca dokunmadan aynı bölgeden mantar hasadı yapabilirsiniz. Eğer bulunduğunuz bölgede karaçam ve diş budak ağacı var ise bu konuda kendinizi şanslı hissedebilirsiniz.

Eğer bulunduğunuz bölge soğuksa ya da çok sıcaksa bu sıcaklığa geleceği mevsimi mutlaka beklemeniz gerekiyor. Ülkemiz için genel ekim zamanı olarak önerilen ise sonbahar ayları ya da yaz sonu oluyor, aklınızda bulunsun.

Bu mantarı tadan gurmeler, şefler kuzu göbeği mantarının dünyanın en leziz etinden bile lezzetli olduğunu belirtiyor. Bu kadar lezzetli, sağlıklı ve yetiştirmesi kolay olan bir mantarı tohum olarak size sunmamak olmazdı. Kuzu göbeği mantarı tohumu ile sizler de kendi mantarınızı organik biçimde yetiştirebilir, bu işin ticaretini yapabilirsiniz. Kuzu Göbeği Mantarı Nasıl Yetiştirilir? Kuzu göbeği mantar tohumu satın aldıktan sonra biraz geniş bir saksıya ya da bahçeye doğrudan ekim yapabilirsiniz. Eğer bir bahçeye ekecekseniz bir ağaç gölgesine ekebilirsiniz. Saksıya ekecekseniz ise toprağı biraz hazırlamakta fayda var. Şöyle ki

Elde edilen besinler sayesinde yemeklerinize lezzet kazandırır. Tek başına kızartma ve ızgara olarak tüketildiği gibi özellikle et yemeklerinde, sotelerde kullanılan lezzetli bir gıdadır. Hobi olarak yetiştirmenin yanı sıra ticari olarak da yetiştirebilir ve satabilirsiniz. Olgunlaşan mantarları hasada uygun bir şekilde toplayıp organik yemeyi seven seven check here dostlarınıza hediye edebilirsiniz. Saklama koşullarına dikkat ederek uzun süre taze muhafaza edebilir ya da toplayıp pişirebilirsiniz. İstiridye mantarı satarken dikkatli olmanızda fayda vardır. Yetiştiriciliği devamlı ve rutin yapmaya başladığınızda oldukça karlı bir iş haline getirebilirsiniz. Müşterilerin çoğu hem yetiştirmenizi hem de bu besini tüketmenizi tavsiye eder. Bu ürünü satın alırken oldukça güvenilir bir yerden aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bu sebeple Trendyol'a gönül rahatlığı ile güvenebilirsiniz. Bu eğlenceli ve bir o kadar da zevkli serüvene katılmak isterseniz Trendyol on the web alışveriş avantajlarıyla bu ürünü sipariş edebilir ve satın alabilirsiniz.

Yanıtla Merhabalar bende istiridye mantarı üretimi yaoacagım ama ben kütükte yapmayı pilanlıyorum beni daha cok cezbediyo sinopta yapacagım bunu nem oranı yüksek zaten bodrum katında yapmayı pilanlıyorum izin alabilirmiyim acaba sehir merkezine yakın yerlerde dusunuyorum 200 kütükle baslayacagim ilk etapta sizce gorusleriniz fikirleriniz nedir bi bilgilendirmisini, maliyeti izini falan

Kromozom ve hücre içi organellerden oluşan tek ya da çAlright hücreli olan mantar, hayvanlar gibi aktif edemeyen aynı zamanda da bitkiler gibi klorofil taşımayan heterotrof canlılardır; yani dışarıdan beslenen ayrıştırıcılardır.

Şişeler sıcak sıcak otoklav odası kısmından, misel aşılama odasına götürülür. Burada bulunan tezgahlara konur ve 20-30°C 'ye soğuyuncaya kadar beklenir. Bu sırada aşılama odasının kapıları kapanır ve ultraviole lambalar en az 12 saat yakılır.

Report this page